A Small Part of the Answer

A Small Part of the Answer
1978

 

Jo Banks flyttede fra Chicago til København i beg. af 60`erne. Han blev hurtigt et kendt ansigt på den danske musikscene, da han åbnede Purple Door, som blev et vigtigt spillested for Jazz – og folkemusik miljøet. Jo var selv sanger og performer med baggrund i gospell, blues og soul mm. Han dannede gruppen Soultrain, som blev rammen om hans fantastiske, eviggyldige tekster, og med jo`s kabaret-agtige performance kan Jo Banks and the Soultrain bedst beskrives som et musikteater, med elementer af Blues, Rock og ikke mindst Rapmusik.

Jeg kom med i bandet i 1977, og udover at spille fast i Purple Door hver fredag, så var vi hvert år på lange turneer i Tyskland, og igennem de tre år jeg var med, spillede vi over det meste af Tyskland. Jeg blev den i bandet, som arrangerede musikken ,så den bestod af faste elementer, men også åbnede mulighed for improvisationer, som var en vigtig del af showet.

I 1978 udgav vi LP`en ”A small Part of the Answer” med nogle af Jo`s vigtigste sange, og måske kan man kalde den Danmarks første Rap-udgivelse, idet Jo med sin baggrund i de sortes musik, var en fremragende rapper, hvilket var en ukendt stil herhjemme på det tidspunkt.

Jeg spillede med Jo ind til 1980, hvor jeg ville koncentrere mig om min egen musik og mine udgivelser. Da Jo blev 90 år i 2007, blev blev LP`en genoptryk af Exlibris på cd. Jo døde i en alder af knap 94 år i 2011.