Nyheder

 
05/11-2018 8:12
Nyt Album fra Schønning & Sejr

I dag udkommer 'Classic Constellations' der er Schønning & Sejrs andet udspil.

Albummet kan fås på CD samt streames/downloades på de fleste tjenester.

På denne udgivelse har vi valgt at hylde udvalgte mesterværker af nogle af de store klassiske komponister. Vi kunne have valgt mange andre fantastiske kompositioner, men musikstykkerne af Bach, Bizet og Schubert har tidligere været udgivet i
Klaus Schønnings instrumentale arrangementer og sangene med musik af Franck, Carl Nielsen og Tchaikovsky er ofte på programmet når
Sten Sejr har sunget solokoncerter.
Lytteren af “Classic Constellations” vil opleve tidløs musik i nye arrangementer, herunder to af de mest berømte kirkearier, to poetiske og romantiske sange, en opera arie
og to kendte klassiske mesterværker tilsat ord af Shakespeare og Tennyson.
Vi elsker og respekterer de oprindelige instrumentale arrangementer, men har tilføjet vores moderne fortolkning med ideer og lyde fra nutidig musik og stilarter.
Det er vores mål at give klassisk inspirerede lyttere en overraskende og ny oplevelse og introducere andre lyttere til de gamle mestre af klassisk musik.

 
06/09-2018 23:08
Lydglimt II

Klaus Schønning har lavet en genindspilning af sit debutalbum 'Lydglimt' fra 1979. Den nye version kaldes 'Lydglimt II' og er udkommet på CD og på diverse streaming/download tjenester.

Da jeg indspillede den oprindelige ‘Lydglimt’ for 40 år siden, var jeg begrænset af de få tekniske muligheder, jeg havde til rådighed. Med de store fremskridt inden for keyboards og optageteknik, der er sket gennem årene, er det nu lettere og hurtigere at afprøve og virkeliggøre musikalske ideer.
Jeg kom til at spekulere på, hvordan ‘Lydglimt’ ville have lydt, hvis jeg havde haft de muligheder dengang, som jeg har i dag. Det spørgsmål blev inspirationen til at genindspille ‘Lydglimt’. En rejse, hvor fortidens musik blev ført frem til et nutidigt udtryk. 

Ved genindspilningen af ”Lydglimt” har jeg taget udgangspunkt i det melodiske, harmoniske og rytmiske i musikken fra dengang, men jeg har tilføjet 40 års erfaring med komposition, arrangement og indspilning, så musikken nu fremstår med en forbedret, opdateret lyd, baseret påde muligheder, der er i dag. Ligeledes har jeg udbygget og rearrangeret en del af musikken, såde enkelte numre nu formidler de musikalske udtryk, som jeg kunne have ønsket mig at realisere, da jeg med enkle midler arbejdede på ”Lydglimt” i 1979.

 
10/04-2018 18:20
'CONSTELLATIONS' - ny Ep med Schønning & Sejr
 
10/03-2018 8:43
Suzanne Menzels melankolske synth-pop genudgives.

Frederiksberg Records er stolt af at annoncere den første genudgivelse af Suzanne Menzel's 1981 album "Goodbyes and Beginnings".

Denne eftertragtede sjældenhed er en blanding af ambient, new age og 60-inspireret folke. 
Suzanne Menzels melankolske sange får gennem den danske pioner i New Age, Klaus Schønnings futuristiske lydbillede, en helt særlig klang. Schønning producerede ikke kun "Goodbyes and Beginnings," Menzel krediterer ham også for at give hende det kunstneriske mod til selv at udgive sit første og eneste album.

"
Goodbyes and Beginnings" blander mange genrer. Menzel's stemme er lige så tidløs som hendes dybtgående, dystre tekster. Mens Schønnings synthesizer-, orgel- og rytmecomputere giver en legende kontrast. Den smukke spænding mellem dem skaber en frisk, unik lyd og gør "Goodbyes and Beginnings" vanskeligt at kategorisere selv i dag.