Nyheder

 
06/09-2018 23:08
Lydglimt II

Klaus Schønning har lavet en genindspilning af sit debutalbum 'Lydglimt' fra 1979. Den nye version kaldes 'Lydglimt II' og er udkommet på CD og på diverse streaming/download tjenester.

Da jeg indspillede den oprindelige ‘Lydglimt’ for 40 år siden, var jeg begrænset af de få tekniske muligheder, jeg havde til rådighed. Med de store fremskridt inden for keyboards og optageteknik, der er sket gennem årene, er det nu lettere og hurtigere at afprøve og virkeliggøre musikalske ideer.
Jeg kom til at spekulere på, hvordan ‘Lydglimt’ ville have lydt, hvis jeg havde haft de muligheder dengang, som jeg har i dag. Det spørgsmål blev inspirationen til at genindspille ‘Lydglimt’. En rejse, hvor fortidens musik blev ført frem til et nutidigt udtryk. 

Ved genindspilningen af ”Lydglimt” har jeg taget udgangspunkt i det melodiske, harmoniske og rytmiske i musikken fra dengang, men jeg har tilføjet 40 års erfaring med komposition, arrangement og indspilning, så musikken nu fremstår med en forbedret, opdateret lyd, baseret påde muligheder, der er i dag. Ligeledes har jeg udbygget og rearrangeret en del af musikken, såde enkelte numre nu formidler de musikalske udtryk, som jeg kunne have ønsket mig at realisere, da jeg med enkle midler arbejdede på ”Lydglimt” i 1979.